Salviapanerad fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Under en spröd panering smaksatt med citron och salvia finns den möra och smakrika fläskkotletten.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 4 benfria fläskkotletter à ca 150 g
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 msk färsk salvia, hackad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en plåt med olja. Skär bort ev fett från kotletterna. Lägg en kotlett mellan två ark plastfolie och banka ut den med den släta sidan av en köttklubba tills den är cirka ½ cm tjock. Upprepa med resten av köttet.
    2. Blanda ströbröd, salvia, citronskal och svartpeppar på en tallrik. Lägg mjölet på en ny tallrik och vispa ihop ägget i en djup tallrik.
    3. Vänd kotletterna i mjölet, och sedan i ägget. Se till så att kotletterna täcks av äggvispet. Panera sist kotletterna i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att kotletterna täcks av paneringen. Lägg de panerade kotletterna på plåten.
    4. Spreja kotletterna med olja och ugnsstek cirka 25 minuter, vänd efter halva tiden, tills de är gyllene och krispiga på ytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben