Scampi a la Birgit

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod och lättlagad förrätt

Ingredienser

  • 12 scampi med skal
  • 2 ½ dl vitt vin (torrt)
  • 2 finhackade charlottenlök
  • 1 stor klick smör
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vin, lök, salt, peppar och persiljestjälkar Lägg i några scampi i taget låt koka i ca 5-6 min. Tag upp persiljan Reducera buljongen till hälften Lägg i smöret och vitlöken koka upp. Skala scampi och värm i såsen snabbt. Rosta bröd och lägg 3 scampi på varje häll över såsen strö finhackad persilja över.
    2. Tips! Finstrimla sallat, doppa i såsen och lägg runt mackan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben