Scampi fritti

Serverar: 4 portioner

Min absoluta favoriträtt på restaurang Flustret i Upsala i början på 1970 talet...

Ingredienser

  • 400 g frysta scampi
  • 2 persiljekvistar
  • Raps eller majsolja
  • Smet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl lättöl
  • 1 tsk salt
  • 2 äggvitor, hårt vispade
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Rhode Island sås
  • God sallad
  • Instruktioner

    1. Tina scampin, dela dem i stora bitar.
    2. Vispa ihop mjöl, öl, och salt och vänd sen ned äggvitorna.
    3. Hetta upp oljan. Vänd scampin i lite mjöl, doppa dem sen i smeten och fritera några i sänder tills de är gyllenbruna.
    4. Fritera persiljekvistarna lite snabbt och servera dem med scampin. Servera med fluffligt kokt ris och en god sås - jag gillar Rhode Island till min scampi.
    5. Förslag på såser: Rhode Island Vinägrett med citron och persilja Crème fraiche smaksatt med chilisås Crème fraiche smaksatt med dill och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben