Scampi Indienne

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Välkryddade havskräftor blir en exotisk liten rätt att servera som förrätt eller som kvällsgott.

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 gul eller röd paprika
  • 1 1/2 - 2 msk matolja
  • 1 1/2 - 2 tsk curry
  • 150 - 200 g havskräftstjärtar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1/4 - 1/2 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1/2 dl vitt vin
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka tomaterna och skär paprikan i ett par cm långa strimlor. Värm 1 msk olja i en gryta och fräs curryn någon minut. Blanda ned kräftstjärtar, paprikapulver och cayennepeppar och låt det fräsa 1 - 2 minuter. Ta upp kräftstjärtarna och håll dem varma.
    2. Värm ytterligare 1/2 - 1 msk olja i grytan och blanda sedan ned tomat, paprika, chilisås, vin och persilja. Låt det koka ca 5 minuter. Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med vitlök, salt och peppar.
    3. Låt scampin bli riktigt varm. Lägg upp den på 4 assietter och servera den som entrérätt med rostat bröd och ett glas vitt vin eller som smårätt med ris, bröd och sallad. Då räcker det till ca 2 portioner.
    4. Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot 200 g skalade räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben