Scampi med thaiinslag

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Beroende på mängd scampi så är detta en fullgod middag alt en förrätt, med LCHF-ingredienser.

Ingredienser

  • 800 g stora scampi räkor
  • 1 stor paprika
  • 10-15 cm purjolök
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Strimla paprika och purjolök, fräs i rikligt med smör. Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran. Tillsätt de skalade scampiräkorna till grönsaksfräset, och stek tills de är rosa och "knorrat" ihop sig. Tillsätt de finhackade kryddorna en stund innan allt är klart. Häll på grädden och koka ihop. Servera i djupa tallrikar och dekorera eventuellt med korianderblad och en limeskiva/ klyfta.
    2. OBS! Låt inte allt ta för lång tid då skaldjur inte blir goda av överkokning.
    3. Denna rätt passar utmärkt som en helt egen rätt, eller som en smakrik förrätt.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben