Serbisk kålsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 6 timmar

En soppfavorit

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 tub tomatpure
  • 1 lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 sockerbitar
  • 1 msk salt
  • 4 L vatten
  • 1 msk vegeta
  • 1 hel tomat
  • 1 röd paprika
  • 1 klase dill
  • 1 klase persilja
  • 1 vitkålshuvud
  • peppar, cayennepeppar och chilipeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär bort alla senor från köttet Tärna köttet i ganska stora bitar (smaksak) Häll på 2-3 L vatten, koka köttet ca 15 min. Häll av vattnet och rengör kastrull Lägg tillbaka köttet i kastrullen och häll på nytt vatten Lägg i finhackad lök, finhackad vitlök, chilipeppar, tomatpure, paprikapulver, socker, salt, vegeta, tomat, paprika(delad i 4 bitar) och låt koka på svag värme i 4-5 timmar
    2. Tärna kålhuvudet i små bitar och lägg i kastrull Hacka dill och persilja och låt koka ytterligare 1 timme salta o peppra efter egen smak.
    3. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HannaNina 2 oktober 2009

    Supergod soppa. Jag lade i potatis också för att fylla ut lite. Nästa gång ska jag ha i lite vitpeppar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben