Skaldjurspaj med lyx

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Allers vecka 32. Bjöd på denna paj på en kräftskiva och den blev mycket uppskattad. Den gick åt som smör i solsken.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör( rumstempererat)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk dillfrön
  • 2 msk konjak
  • Fyllning
  • 1 schalottenlök
  • 1 burk kräftstjärtar, ca 150 g avrunnen vikt
  • 150 g skalade räkor
  • 100 g varmrökt lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl västerbottenost
  • 1 ägg
  • ½ dl finhackad dill
  • 4-5 soltorkade tomater
  • Garnering
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 5-6 cocktailtomater
  • 1 citron
  • 100 g varmrökt lax
  • liten påse salladsmix ( 50g )
  • 1 burk kräftstjärtar, ca 150g avrunnen vikt
  • 150 g skalade räkor
  • Dillkvistar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör runt till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga botten och frys ner i 30 min. Fyllning: Sätt ugnen på 200 gr. Skala och grovhacka löken. Lägg alla ingredienserna i matberedaren och mixa. Häll fyllningen i pajskalet, platta till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min tills pajen känns klar. Ta ut och låt svalna helt.
    2. Garnering: Garnera strax före servering. Skala och finhacka avokadon och rödlöken, halvera tomaterna, skiva citronen samt dela laxen i mindre bitar. Täck pajen med sallad, garnera sedan efter tycke och smak. Servera kall.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben