Skaldjurssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god soppa

Ingredienser

  • 500 g rivna morötter
  • Smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g mjukost (gärna med räkor eller kräftstjärtar)
  • 2 dl creme fraiche, kokbar
  • 2 dl klippt dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 150 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • Vitlöksbröd
  • Instruktioner

    1. Fräs morötterna. Strö över mjölet och vispa ner vattnet lite i sänder så att det inte blir några klumpar.
    2. Smula ner buljongtärningarna och rör ner osten samt övriga ingredienser. Låt soppan koka upp och småkoka några minuter. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnnaLenaN 16 januari 2009

    Den här soppan tycker jag är jättegod. Jag brukar lägga ner fisk i den för att få den lite matigare.

    Vivi39 22 november 2009

    Denna soppa är jättegod i sin enkelhet. Jag har serverat den som förrätt i små soppskålar. Dekorera gärna soppan med en klick creme fraiche och lägg räkor och en kvist dill på. Vivi39

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben