Skinksås

Serverar: 4 portioner

Denna är verkligen supergod! Vi brukar koka broccoli, blomkål, morötter, vitkål och potatis. Fyller tallriken full med dessa grönsaker och häller såsen över. Så gott!!

Ingredienser

  • 200 g rökt skinka eller bog
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Ev. salt
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i strimlor. Låt dem fräsa i smör & rapsoljan i några minuter. Tillsätt mjöl och späd med mjölken, lite i taget. Smula ner buljongtärning och låt sjuda under omrörning ca 5 minuter.
    2. Smaka ev. av med salt och rör ner persiljan precis före serveringen. Servera såsen till kokta grönsaker som blomkål, svartrot eller sparris eller som pastasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Burkmat är bra sommarmat
    Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben