Skinksås

Serverar: 4-6 portioner

God sås som jag brukar äta med kokt blomkål och kokt potatis. Såsen passar även perfekt till pasta.

Ingredienser

  • 3 paket bacon, à 140 g
  • 50 g margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1-2 krm socker
  • 0,5-1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet och stek i lite margarin. Lägg det därefter åt sidan.
    2. Smält margarinet och vispa ihop med vetemjölet. Tillsätt mjölken samt socker och salt. Koka upp under omrörning och låt såsen tjockna.
    3. Tillsätt baconet och smaka av om såsen ev behöver mer salt. Tillsätt mer mjölk om såsen blir för tjock.
    4. Servera med kokt blomkål och potatis alternativt till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Burkmat är bra sommarmat
    Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben