Släta bullar till semlor

Serverar: 35-40 portioner

Kanon recept på en mycket smidig och lättarbetad deg,jag lovar att den Inte blir lika kladdig som vanlig bulldeg.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 150 g mjukt smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 krm salt
  • 3 krm hjorhornssalt
  • 13-15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Häll i nästan allt mjölet (spara några dl att hälla i i slutet + till utbak)i assistenten.Tillsätt socker,salt ,hjorthornssalt, det rumsvarma smöret och smulad jäst. Kör assistenten några minuter så det blandar sig. Tillsätt äggen och kör runt någon minut. Värm under tiden mjölken till 37 grader och slå den över mjölblandningen medan maskinen går. Arbeta ihop till en smidig deg,tillsätt ev.det sista mjölet. Låt jäsa övertäckt ca.45 minuter. Ta upp degen och knåda ihop den. Dela degen i ca 35-40 bitar (ca 55g/bulle)och rulla släta. Låt jäsa på övertäckt plåt ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter,225grader.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (2)

    lenajeanette 22 februari 2009

    Mycket bra recept på semelbullar, bullarna blir luftiga o spröda av hjorthornssaltet. Degen var verkligen lättarbetad.

    ingsa 1 april 2013

    Hej! Tack för receptet. Vilken härlig deg att arbeta med och goda blev dom. Mvh Inger.

    Relaterade Artiklar

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben