Små plättar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Ibland blir man sugen på små plättar med hemlagad hallonsylt, annars kan man ta djupfrysta hallon och koka upp i en kastrull med en skvätt vatten och litet strösocker.

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk dinkelmjöl
  • 2 msk grahamsmjöl
  • 1 msk vetegroddar
  • eller
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk rapsolja ( eller 50 g smält smör)
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt de olika mjölsorterna. Om du inte har annat än vetemjöl hemma tar du 2,5 dl vetemjöl i stället. Tillsätt salt. Tillsätt rapsolja (smält smör) Låt smeten vila i 20-30 minuter.
    2. Värm plättlaggen och häll i litet olja . Stek plättarna någon minut och vänd då de stelnat. Lägg upp på fat och efter den första laggen behövs knappt mer fett i pannan eftersom smeten innehåller rapsolja. Om du föredrar smör så kan du givetvis byta ut rapsoljan mot smält smör. Det ger ju en annan smak .
    3. Tips: Ta litet mer mjölk om smeten blivit för tjock, ta litet mer mjöl om den blivit för tunn.
    4. Servera gärna med hallonsylt. Även aprikossylt smakar gott till!

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Födoämnesallergi
    Tyvärr blir fler och fler människor överkänsliga mot vissa ämnen och u...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben