Smaken av svensk sommar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bär, citronkräm och maräng - en oslagbar kombination. Receptet kräver en digitaltermometer. Har du inte en, så är det dags att skaffa en!

Ingredienser

  • 200 g blandade sommarbär
  • Citronkräm
  • 6 st äggulor
  • 3 dl socker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 200 g smör
  • 1 dl grädde
  • Maräng
  • 2 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk socker
  • Tarteskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ msk vatten
  • Salt
  • Socker
  • Citronmeliss, strimlad
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa bären.
    2. Citronkräm: Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
    3. Maräng: Koka socker och vatten till 124 grader. Vispa äggvitor och socker fluffigt. Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle.
    4. Vispa tills marängsmeten svalnar.
    5. Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
    6. Tarteskal: Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.,Kavla ut och täck små formar.
    7. Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
    8. Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
    9. Spritsa citronkräm i tarteskalen.
    10. Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Blommig Viognier till sommaren ? Condrieu och annat
    Vi spenderar mycket tid utomhus på sommaren och det betyder att vi...

    Torka sommaren
    Nuförtiden finns det färska kryddor i var mans köksfönster, allt fr...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben