Smal kålpudding

husmanskost - kålpudding

Ingredienser

  • 700 g vitkål
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2,5 dl mini eller lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen i småbitar och bryn den i en gryta. Rör om så att kålen blir lätt brynt, men absolut inte bränd. Lös upp buljongtärningen i kokande vatten. Häll blandningen och sojan i kålkastrullen. Rör om och låt puttra sakta under lock. Under tiden rör du samman köttfärs, hackad lök, salt, peppar. Häller i mjölken och sedan steker köttfärsen med hackade löken.
    2. Blanda allt i en form. Grädda i 200 grader på nedersta falsen tills färsen är genomgräddad och kålen fått färg (ca 30 min). Servera med rårörda lingon och sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben