Smördegsinbakad kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Från Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 1 l färska kantareller, grovt delade
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1½ msk kantarellfond
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk Hallonbalsamico
  • 4 smördegsplattor
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 minuter. Tillsätt vatten och fond.
    2. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 minuter. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar. Låt soppan svalna lite, häll upp i porslinsformar.
    3. Pensla ägg på kanten runt formarna. Placera de tinade smördegsplattorna ovanpå och pressa lätt runt kanterna. Skär bort överflödig smördeg.
    4. Pensla sedan hela smördegsplattan med ägg.
    5. Värm ugn till 200 grader, ställ in formarna i ugnen ca 7-10 minuter. 14. Ringla hallonbalsamico över den inbakta soppan innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben