Smördegsinbakad kycklingfilé/ fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En favorit

Ingredienser

  • 1 fpk smördeg
  • 3-4 kycklingfiléer / 1 fläskfilé ca 400g
  • 1 bit purjolök (10 cm)
  • ½ gul lök
  • Champinjoner efter smak och tycke
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten burk philadelphiaost vitlök/gräslök
  • 1 burk crème fraiche, chili paprika
  • 1 burk crème fraiche, vanlig
  • ½ påse riven ost
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Fräs kycklingfilé, purjolök, lök, champinjoner och paprika. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna. (perfekt att förbereda)
    2. Lägg ut smördegen på en plåt. Bred ut philadelphiaosten och lägg över den rivna osten. Lägg på den frästa kycklingen och grönsaksröran. Toppa med crème fraichen, hälften av varje burk. Resten blandas och används som sås. Nyp ihop och pensla med äggula. Grädda i 30 min i 200 grader.
    3. Servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben