Smörrebröd på älgstek

Serverar: 4 portioner

Vem gillar inte smörrebröd? Passar perfekt med en San Miguel (nr 1585)

Ingredienser

  • Rödlökspickles
  • 1 rödlök
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk finriven ingefära (eller 1 tsk torkad)
  • 1 msk honung
  • Senapschampinjoner
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk citronsaft
  • 1 dl majsolja
  • salt
  • peppar
  • Rågbröd
  • smör
  • 8 skivor rågbröd
  • 100 g blandad sallad
  • 8 skivor älgstek (ca 300 g)
  • Instruktioner

    1. Rödlökspickles: 1. Skär rödlöken i tunna skivor och koka dem i vin i en kastrull tills all vätska har kokat in. 2. Finriv ingefäran och rör ner den tillsammans med honung. Låt svalna.
    2. Senapschampinjoner: 1. Skiva champinjonerna tunt och skär gräslöken. 2. Vispa ihop äggula senap och citronsaft i en skål. Tillsätt olja droppvis. 3. Vänd ner champinjonerna och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Rågbröd: 1. Smör brödskivorna. Fördela sallad senapschampinjoner och älgkött ovanpå. Garnera med rödlökspickles.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben