Snäckor med kokostosca

Serverar: 16 portioner

Det här är en spännande variant på vetesnäckor. Mjuk vetebulle med söt exotisk fyllning, och som kronan på verket en underbar kokostopping.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl kokosflingor
  • Toscatopping
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader.
    2. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig. Blanda ner sirap och det mesta av mjölet i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i en timma.
    3. Gör fyllningen. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kokos till en bredbar smet.
    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet.
    5. Kavla ut degen till en platta, 30x40 cm. Bred på kokosfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan och dela den i 16 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i veckade pappersformar eller aluminiumfolieformar.
    6. Gör toppingen. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och kokosflingor i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter under omrörning till en smet. Låt svalna något. Bred ut toppingen på bullarna och låt dem jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    7. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de blivit gyllenbruna, 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben