Sötsura räkor

Serverar: 4 portioner

220 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 ½ dl basmatiris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad färsk ingefära
  • 5 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olja
  • 1 burk vattenkastanjer, 200 g
  • 250 g skalade räkor
  • Sås
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk sötningsmedel
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skiva vitlöken. Kärna ur och skiva paprikan. skär salladslöken i bitar. Fräs vitlök, ingefära, salladslök och paprika i oljan i en wok eller stekpanna på ganska stark värme 4-5 minuter. Rör om och skaka pannan under tiden. Lägg i vattenkastanjerna och låt fräsa 1 minut till.
    3. Blanda ingredienserna till såsen och rör ner det i pannan. låt koka i 3-4 minuter tills såsen har tjocknat. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
    4. Servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben