220 kalorier per portion
Ingredienser
1 ½ dl basmatiris
2 vitlöksklyftor
2 tsk hackad färsk ingefära
5 salladslökar
1 röd paprika
2 tsk olja
1 burk vattenkastanjer, 200 g
250 g skalade räkor
Sås
1 dl fiskbuljong
3 msk soja
1 msk risvinäger
1 msk tomatpuré
2 tsk sötningsmedel
1 tsk majsstärkelse
3 msk vatten
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva vitlöken. Kärna ur och skiva paprikan. skär salladslöken i bitar.
Fräs vitlök, ingefära, salladslök och paprika i oljan i en wok eller stekpanna på ganska stark värme 4-5 minuter. Rör om och skaka pannan under tiden.
Lägg i vattenkastanjerna och låt fräsa 1 minut till.
- Blanda ingredienserna till såsen och rör ner det i pannan.
låt koka i 3-4 minuter tills såsen har tjocknat.
Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
- Servera med riset.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...