Soppa Indienne

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Billig och god kycklingsoppa med mild smak av curry och ingefära.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (kan avstås)
  • 500 g morötter
  • 1 äpple
  • 1 hasselnötsstor bit ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 ½ msk mjöl
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ½ grillad kyckling
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök, riv morötter, ingefära och äpple grovt. Fräs löken tillsammans med smör i en gryta. Rör ner det rivna, tillsätt curry och fräs några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt koka i ca 10 min.
    2. Rensa kyckling och skär deni små bitar. Lägg dem i soppan och smaksätt med salt, peppar och paprika pulver. Koka någon minut så att kycklingbitarna blir varma. Servera gärna med vitlöksbröd.
    3. Jättegott!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - koriander
    Plantan ser spinkig ut med ljusgröna blad och rosaskiftande blommor. M...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben