Soppa med rotsaker och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Nu kokar vi mustig soppa, gratinerar dem med läckra oliver eller bakar en härlig ostpaj och mixar krämiga såser till. Längtar du till Medelhavet frestar salladen med tomat och mozzarella tillsammans med krispiga, vitlöksdoftande bruschettabröd.

Ingredienser

  • 500 g blandade rotsaker
  • Rotselleri
  • Morot
  • Palsternacka
  • Ca 1 kg väl mogna tomater
  • 2 mindre, gula lökar
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipeppar
  • 4-6 msk tomatpuré
  • 1 liter grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • Gräslök eller
  • Basilika
  • Några körsbärstomater till garnering
  • Instruktioner

    Skölj och ansa grönsakerna. Skala och hacka löken. Skär tomater, grönsaker och lök i mindre bitar. Fräs allt i en stor gryta, krydda och tillsätt tomatpuré, häll i buljongen. Sjud under lock i ca 20 minuter. Mixa soppan med en stavmixer till slät konsistens. Sila soppan och häll tillbaka i grytan. Hetta upp och garnera med klippt gräslök eller basilka samt några tunna tomatskivor. Servera med aioli eller fetaoströra samt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben