Serverar: 4 portioner
Tid: 35 minuter
Nu kokar vi mustig soppa, gratinerar dem med läckra oliver eller bakar en härlig ostpaj och mixar krämiga såser till. Längtar du till Medelhavet frestar salladen med tomat och mozzarella tillsammans med krispiga, vitlöksdoftande bruschettabröd.
Skölj och ansa grönsakerna. Skala och hacka löken. Skär tomater, grönsaker och lök i mindre bitar. Fräs allt i en stor gryta, krydda och tillsätt tomatpuré, häll i buljongen. Sjud under lock i ca 20 minuter. Mixa soppan med en stavmixer till slät konsistens. Sila soppan och häll tillbaka i grytan. Hetta upp och garnera med klippt gräslök eller basilka samt några tunna tomatskivor. Servera med aioli eller fetaoströra samt bröd
Michael Björklund Årets kock 2000
Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...