Gott som förrätt eller huvudrätt
Ingredienser
500 g grön sparris
1 stor schalottenlök
2 tärningar hönsbuljong
8 dl vatten
2½ dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
Till servering
Crème fraiche
Forellrom
Instruktioner
- Skala och hacka schalottenlöken. Skär bort nedre delen på sparrisarna och dela dem i bitar. Spar några fina knoppar till garnering.
- Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
- Tillsätt sparrisbitarna och häll på vatten plus buljongtärningar.
Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 5 minuter eller tills sparrisbitarna är helt mjuka. Mixa till en slät soppa.
- Tillsätt grädden och de sparade sparrisknopparna.
Koka upp och dra från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela sparrissoppa i glas eller koppar.
Lägg i en klick crème fraiche och en klick forellrom.
Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.
Servera med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...