Sparrissoppa

Gott som förrätt eller huvudrätt

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 stor schalottenlök
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Crème fraiche
  • Forellrom
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka schalottenlöken. Skär bort nedre delen på sparrisarna och dela dem i bitar. Spar några fina knoppar till garnering.
    2. Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
    3. Tillsätt sparrisbitarna och häll på vatten plus buljongtärningar. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i ca 5 minuter eller tills sparrisbitarna är helt mjuka. Mixa till en slät soppa.
    4. Tillsätt grädden och de sparade sparrisknopparna. Koka upp och dra från plattan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fördela sparrissoppa i glas eller koppar. Lägg i en klick crème fraiche och en klick forellrom. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben