Spenat och bönsallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Gott till grillat. Mycket nyttigt!

Ingredienser

  • 1 burk kokta röda kidneybönor
  • 1 burk kokta conellibönor
  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 skivad rödlök
  • 4 st strimlade salladslökar
  • 1 dl rostade solrosfrö
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 1 påse färsk babyspenat
  • ½ påse maches-salladsskott
  • Dressing
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rivet skal från en citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk hackad koriander
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sötsur chilisås
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Häll upp alla bönorna i ett durkslag och skölj dem. Lägg bönorna i en stor skål och blanda ner alla sorters lök,spenat och maschesalladen
    2. Blanda dressingen och höll den över bönblandningen. Rör runt väl.
    3. Servera salladen med en god bit kött och en brödbit till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben