Squashsoppa med krabbpinnar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fixa mustig soppa med mixerstaven.

Ingredienser

  • 100 g röd lök
  • 500 g squash
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl mellanmjölk
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • Kajennpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • 250 g crabfish
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skiva squashen. Fräs det tillsammans med oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljong och mjölk. Koka i cirka 20 minuter.
    2. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav. Smaksätt med citron, kajennpeppar och eventuellt mer salt eller buljongtärning.
    3. Garnera med fint hackad rödlök eller crabfish. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 18 april 2012

    Helt ok soppa. Enkel och snabb att laga. Min kräsna dotter åt upp allt när hon väl smakat och sa att den var god så det är verkligen bra betyg. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben