Stark och sur räksoppa

Serverar: 2 portioner

Jag älskar stark mat.

Ingredienser

  • 300 g råa skalade räkor
  • 2 tsk olja
  • 2 färska röda chili, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • Ca 7½ dl fiskbuljong
  • 4 tunna skivor färsk ingefära
  • 2 stjälkar citrongräs, stötta
  • 5 thailändska limeblad, strimlade
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk chiliolja
  • 1 handfull färska korianderblad
  • 1 stänk pressad lime
  • Instruktioner

    1. Torrstek räkorna i en stek eller wokpanna tills de skiftar i rosa. Lyft upp och lägg dem åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i samma panna, lägg i chili och vitlök och fräs i 30 sekunder
    3. Tillsätt buljong, ingefära, citrongräs, thailändska limeblad samt socker och sjud i ca 4 minuter. Lägg i de undanlagda räkorna tillsammans med chiliolja och koriander och sjud i 1-2 minuter.
    4. Blanda i pressad lime och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben