Stekt ägg i tomatsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept har jag hittat i Sopranos kokbok men lagt till lite egna kryddor. Man kan även göra tomatsåsen med lite mer ratatouillevariant och ännu godare med ett par msk rött vin i.

Ingredienser

  • 1 klyfta hackad vitlök
  • ½ gul lök hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 cm färsk chili hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1 krm oregano
  • 4 ägg
  • 4 msk riven parmesan
  • Instruktioner

    Fräs lök och vitlök i oljan tills de är gyllengula. Slå på tomaterna. Tillsätt kryddorna. Låt puttra 15 minuter på medelvärme. Gör gropar i tomatsåsen och knäck ner äggen där. Strö över osten. Låt puttra under lock tills osten smält. Jättegod och annorlunda frukost. Gärna en liten bit mjukt bröd att ta upp det sista av såsen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben