Stekt ägg med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Njut av stekt ägg med räkor! Kan ta mellan 1 timme till 1 timme och trettio minuter. :)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 25 g smör 4 salladsblad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Räkdressing
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk fint skuren purjolök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 100 g skalade räkor
  • Instruktioner

    Häll gräddfilen i en skål och tillsätt persilja och purjolök. Rör om och tillsätt salt och peppar. Tina upp räkorna - om du använder djupfrysta - och låt dem rinna av, innan de blandas i dressingen. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Knäck ett ägg i taget i stekpannan. Låt äggen stekas på svag värme. Skölj salladsbladen under tiden och lägg ett på varje tallrik. Ta äggen ur stekpannan med en stekspade och lägg på varje salladsblad. Salta och peppra lätt. Fördela räkdressingen över äggen, eller lägg den vid sidan av. Servera genast medan äggen är varma. Rostat bröd är också gott till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben