Stekt korv med stuvade grönsaker

Serverar: 2 portioner

En snabb middag med stuvade frysta sommargrönsaker och stekt skivad falukorv. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

Ingredienser

  • 300 g frysta sommargrönsaker
  • 1 + 1 msk smör el margarin
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 200 g lättkorv (falukorv)
  • 2 msk hackad persilja
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Koka grönsakerna färdiga i lättsaltat vatten och låt rinna av.
    2. Smält 1 msk smör i en kastrull. Rör i mjöl och tillsätt mjölk. Koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter. Rör ner grönsakerna i stuvning och krydda med salt och peppar.
    3. Skiva korven och stek den i en stekpanna med resten av smöret.
    4. Strö över persilja och servera med kokt potatis och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben