Stekt ris med räkor och ägg

Serverar: 4 portioner

Upplev smaken av läckra räkor och knapriga sockerärter som blandas med ris och doftande smaker.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 2½ dl långkornigt ris
  • 175 g sockerärter
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk solrosolja
  • 2½ cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g skalade räkor
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vispade ägg
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet i en stor kastrull, lägg i riset och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning.
    2. Ansa sockerärterna under tiden och dela dem om de är stora. Skiva löken tunt. Kärna ur chilifrukten och finstrimla den.
    3. Hetta upp solrosoljan i en stor stek- eller wokpanna och woka löken på medelvärme 3 minuter. Tillsätt sockerärterna och woka ytterligare 2 minuter.
    4. Skala och riv ingefäran. Pressa ner vitlöken i woken. Tillsätt även den rivna ingefäran och woka ytterligare 1 minut.
    5. Rör ner räkorna och riset, droppa över sesamolja och woka 2 minuter. Tillsätt äggen och woka under konstant omrörning tills äggen är fasta och smuliga och räkorna är genomvarma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben