Stekt strömming..

Uppskattad strömming till jul.. :)

Ingredienser

  • 600 gr strömminsfilé
  • 1 dl skorpmjöl
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Lag
  • Till 6 flundror
  • 3/4 dl ättiksprit 12%
  • 2,5 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Lagerblad
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölerna,salt och vitpeppar. Lägg filéerna dubbla. Vänd i mjölblandningen. Smält smör och stek på ganska hög värme. För kall panna gör att paneringen drar åt sig mycket fett. Sås: Smält 2 msk vetemjöl i samma stekpanna, bryn riven lök, red med 1 msk vetemjöl och häll till sist på mjölk till önskad konsistens. Salta. Stekt inlagd strömming
    2. Om man får över färdigstekt strömming kan man bevara den som inlagd, mycket god som pålägg.
    3. Lag: Koka upp lagen, låt kallna. Varva lök, flundror ovh kryddor ställ svalt i 2 dygn. Färdig att äta, enkeltt!!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    petro70 27 november 2008

    Jag tänkte göra denna strömmingen men ska det verkligen vara så mycket salt som 3 msk??? Mvh Petro70

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben