Uppskattad strömming till jul.. :)
Ingredienser
600 gr strömminsfilé
1 dl skorpmjöl
4 msk vetemjöl
3 msk salt
1 tsk vitpeppar
Lag
Till 6 flundror
3/4 dl ättiksprit 12%
2,5 dl vatten
3/4 dl socker
1 tsk kryddpepparkorn
Lagerblad
Instruktioner
- Blanda mjölerna,salt och vitpeppar. Lägg filéerna dubbla.
Vänd i mjölblandningen. Smält smör och stek på ganska hög värme. För kall panna gör att paneringen drar åt sig mycket fett.
Sås:
Smält 2 msk vetemjöl i samma stekpanna, bryn riven lök, red med 1 msk vetemjöl och häll till sist på mjölk till önskad konsistens. Salta.
Stekt inlagd strömming
- Om man får över färdigstekt strömming kan man bevara den som inlagd, mycket god som pålägg.
- Lag:
Koka upp lagen, låt kallna.
Varva lök, flundror ovh kryddor ställ svalt i 2 dygn.
Färdig att äta, enkeltt!!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Sill och strömming
Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Jag tänkte göra denna strömmingen men ska det verkligen vara så mycket salt som 3 msk??? Mvh Petro70