Stekt vit sparris med läcker räksås
Till sparrisen är det perfekt med en dill- och gräslökskryddad räksås.
Den vita sparrisen måste man skala innan den tillagas.
Lägger man den på en skärbräda när man skalar den, så knäcks den inte.
Ingredienser
1 knippa vit sparris (12 stora och tjocka)
½ knippa dill
2 dl grädde
½ dl fint skuren gräslök
1 msk citronsaft
2 dl skalade hackade räkor
Olja till stekning
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 8-10 min.
Häll bort vattnet.
- Finhacka dillen. Koka grädden, dillen, gräslöken och citronsaften ca 5 minuter i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner räkorna. Smaksätt med salt och peppar och håll varmt.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen tills den börjar få färg. Salta och peppra. Lägg upp sparrisen på en tallrik och häll såsen över. Garnera ev. med några gräslöksstrån.
Liknande recept
Kommentarer (0)