Serverar: 2 portioner
Kommer ni ihåg filmen? "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café" Om inte, se den...och smaka på tomaterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den får inte bränns, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajennpeppar. Servera genast med pastan
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Spenatfyllda pannkakor
Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...
Är detta det receptet som kommer från "Stekta gröna tomater" - boken?
towanda!! :)
Filmen e såå bra. Ska prova detta recept i helgen :)
Var helt klart riktigt gott!