Stekta gröna tomater

Serverar: 2 portioner

Kommer ni ihåg filmen? "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café" Om inte, se den...och smaka på tomaterna.

Ingredienser

  • 150 g pasta
  • 2 - 4 gröna tomater
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 påse ca 40 g riven parmesanost
  • 3 dl olja till fritering
  • 2 vitlöksklyftor
  • ev kajennpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den får inte bränns, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget. Vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajennpeppar. Servera genast med pastan

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Ketronya 26 mars 2008

    Är detta det receptet som kommer från "Stekta gröna tomater" - boken?

    flingsalt 27 augusti 2009

    towanda!! :)

    Starz 22 oktober 2009

    Filmen e såå bra. Ska prova detta recept i helgen :)

    Ktmlarsen 9 september 2012

    Var helt klart riktigt gott!

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben