Strimlad biff med lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett påhittat recept så det finns inte några egentliga mått.

Ingredienser

  • 3-4 st Lövbiff
  • 1 Lök
  • 50 g Margarin
  • 1 cl idealmjöl
  • Vatten
  • Soja
  • 1 tsk Salt
  • 2-3 tsk Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär löken på mitten och sedan i långa skivor. Sätt på plattan på låg värme och lägg sedan i smör i stekpannan och häll i löken. Stek tills löken blir mjuk och fått färg. Skär köttet i smala remsor. Höj värmen och lägg i köttet. Stek tills det ser klart ut. Lägg köttet och löken åt sidan i stekpannan. Lägg i en hyffsat stor smörklick och låt det smälta. Lägg i idealmjöl och rör runt, det skall klumpa sig. Häll i rikltigt med vatten och rör runt med stekspaden tills klumparna löst upp sig. Häll nu i sojan, både på köttet och i såsen. Krydda med salt och svarpeppar. Låt det stå och bubbla. Fördela ut maten i såsen. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Populäraste maten
    Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år....

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben