Strömming med dillsmör

Serverar: 4-6 portioner

Du som älskar stekt strömming - och alla andra också - prova att lägga strömming på grillen. Mums! Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt.

Ingredienser

  • 8-12 strömmingsfiléer alt. helt urtagna strömmingar (inte för stora)
  • 1-2 tsk salt
  • Några kvistar dill
  • Några kvistar persilja
  • Dillsmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 3-4 plommontomater
  • 10 cm purjolök
  • 1 kruka basilika
  • 50 g rucolasallad
  • 2-3 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Nykokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Salta strömmingarna på båda sidor. lägg lite dill och persilja i buken om du använder hel strömming. Lägg annars ihop filéer två och två med kryddorna emellan. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar.
    2. Sallad: Klyfta tomterna, ta bort kärnor och skal med en lite vass kniv. Strimla tomatköttet och blanda med tunt skivad purjo, basilika, rucola, kapris och olivolja. Salta och peppra.
    3. Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt, så endast någon minut på var sida. Servera genast med smöret, salladen och nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Strömming, strömming och sotare...!
    Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben