Du som älskar stekt strömming - och alla andra också - prova att lägga strömming på grillen. Mums!
Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt.
Ingredienser
8-12 strömmingsfiléer alt. helt urtagna strömmingar (inte för stora)
1-2 tsk salt
Några kvistar dill
Några kvistar persilja
Dillsmör
50 g smör, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta
1 tsk finrivet citronskal
1 msk finhackad dill
Salt
Svartpeppar
Sallad
3-4 plommontomater
10 cm purjolök
1 kruka basilika
50 g rucolasallad
2-3 msk kapris
2 msk olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Tillbehör
Nykokt färskpotatis
Instruktioner
- Salta strömmingarna på båda sidor. lägg lite dill och persilja i buken om du använder hel strömming. Lägg annars ihop filéer två och två med kryddorna emellan. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar.
- Sallad:
Klyfta tomterna, ta bort kärnor och skal med en lite vass kniv. Strimla tomatköttet och blanda med tunt skivad purjo, basilika, rucola, kapris och olivolja. Salta och peppra.
- Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt, så endast någon minut på var sida. Servera genast med smöret, salladen och nykokt färskpotatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Strömming, strömming och sotare...!
Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...