Svampfylld filé med smördegsrösti och yoghurtknyte

Serverar: 8 portioner

Den här rätten är garanterat god!

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 150 g färsk skogssvamp
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Till yoghurtknyten
  • 1 savoykålhuvud eller mangold
  • 1 zucchini (ca 300 g)
  • 1 aubergine (ca 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl yoghurt eller crème fraiche
  • Till inbakad rösti
  • 5 medelstora potatisar
  • 1 purjolök (ca 100 g)
  • 1 palsternacka (ca 75 g)
  • 1 morot (ca 100 g)
  • 1 bit rotselleri (ca75 g)
  • 2 äggulor
  • 3 smördegsplattor
  • 2tsk citrontimjan
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i 6 bitar. Putsa dem fria från senor. Snitta en längsgående ficka i varje filé. Skala och finhacka löken. Fräs i smör med den grovhackade svampen. Krydda. Mixa till en röra och låt svalna.
    2. Fyll filéerna med svampröran. Skölj sex kål/mangoldblad. Förväll dem i kokande vatten tills de är mjuka.
    3. Finhacka zucchini och aubergine. Fräs i olja med vitlök. Krydda. Låt svalna och blanda ut med yoghurt. Lägg en klick på salladsbladen och vik ihop till knyten. Lägg skarvarna nedåt.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv potatisen och rotfrukterna grovt. Fräs potatis och rotfrukter i olja med örter, salt och peppar. Låt svalna något. Rör ner äggulorna.
    5. Kavla ut smördegen, ca 18x20cm. Lägg på potatisfräset på ena hälften av varje smördegsplatta. Vik över andra halvan över fyllningen och forma till "limpor". Grädda i ca 25 min.
    6. Bryn filéerna så att de får färg. Krydda. Låt filéerna eftersteka 10-20 min. i ugnen i 150 grader.
    7. Låt köttet vila i folie 5 min. före servering. Gör en sky av stekspadet, ca 3 dl och 5 stötta enbär. 1 lagerblad, 1 krm citrontimjan och 1/2 buljongtärning. Koka ihop och red med 1-2 msk maizena + vatten.
    8. Skär smördegsröstin på tvären och lägg på varma tallrikar (värmda i micron). Skär filéerna så att man ser fyllningen och lägg ovanpå röstin. Toppa med yoghurtknyten och häll på lite sky.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben