Svampgratinerad sej på örtbädd

Serverar: 4 portioner

Sej på en bädd av persilja, basilika och gräslök som gratineras i ugn med champinjonsås.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka gräslök
  • Rivet skal av ½ citron
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • ½ msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller ris
  • 1 kruka färsk basilika, persilja eller annan ört
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken runtom.
    2. Finhacka örterna, blanda dem med citronskalet. Strö ut örtblandningen i botten på en smord eldfast form. Lägg fisken ovanpå.
    3. Skiva svampen och fräs den lite lätt i smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Häll på gräddmjölken och låt puttra under omrörning tills såsen tjocknar. Salta och peppra.
    4. Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen ca 15 minuter. Servera med kokt potatis eller ris. Garnera gärna med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben