Något förenklad är denna paella om man jämför med en "äkta" spansk.
Ingredienser
700 g kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 fläskfilé, ca 300 g
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
Salt
Vitpeppar
1 gul lök
2 dl ris
1 krm gurkmeja
4 dl hönsbuljong
½ dl vitt vin
1 pkt djupfrysta ärter
100 g rensade räkor
Curry
Instruktioner
- Skölj och torka kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar. Skär fläskfilén i skivor.
- Bryn köttet väl i oljeblandat smör eller margarin i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Bryn därefter kycklingen, salta och peppra.
- Finhacka löken och lägg den i grytan tillsammans med riset. Dofta över gurkmeja och häll på buljongen och vinet.
- Koka på mycket svag värme och under tättslutande lock, 15-20 minuter.
- Tillsätt ärter och räkor och koka tills riset är färdigt och torrt.
- Lägg upp paellan på varmt serveringsfat och dofta gärna en aning curry över. Lägg på fläskfilé och kyckling.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Paëlla
Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...
En smak av Spanien!
Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...