Svensk Paella

Serverar: 4 portioner

Något förenklad är denna paella om man jämför med en "äkta" spansk.

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé, skuren i mindre bitar
  • 1 fläskfilé, ca 300 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 dl ris
  • 1 krm gurkmeja
  • 4 dl hönsbuljong
  • ½ dl vitt vin
  • 1 pkt djupfrysta ärter
  • 100 g rensade räkor
  • Curry
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar. Skär fläskfilén i skivor.
    2. Bryn köttet väl i oljeblandat smör eller margarin i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Bryn därefter kycklingen, salta och peppra.
    3. Finhacka löken och lägg den i grytan tillsammans med riset. Dofta över gurkmeja och häll på buljongen och vinet.
    4. Koka på mycket svag värme och under tättslutande lock, 15-20 minuter.
    5. Tillsätt ärter och räkor och koka tills riset är färdigt och torrt.
    6. Lägg upp paellan på varmt serveringsfat och dofta gärna en aning curry över. Lägg på fläskfilé och kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben