Svensk pesto

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Varje land borde ju ha sin egen pesto.

Ingredienser

  • 250 g solrosfrön
  • 1 rejäl knippa bladpersilja
  • 1 rejäl knippa gräslök
  • 1 rejäl knippa dill
  • 400 g västerbottenost
  • Rapsolja
  • ½citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Rosta solrosfröna i torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med örterna och mixa allt. Riv ner osten och tillsätt rapsolja lite i taget under omrörning tills du får önskad konsistens. Avsluta med att pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Servera till pasta, kokt färskpotatis, fisk eller i soppa. Som ensamrätt på buffébordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben