Ingredienser
6 hg skinn- och benfri gös-, sik- eller torskfilé
6 hg skinn- och benfri laxfilé
7 hg oskalade räkor
(Ev. även 10-12 råa tigerräkor eller råa skalade scampi)
1/2 - 1 purjolök
1 stor gul lök
1 stånd fänkål
1/2 stånd stjälkselleri
5 medelstora potatisar
1/2 dl olivolja
2 tsk timjan
1 tsk finstött rosmarin
3/4 dl tomatpuré
35 cl torrt vitt vin
2 1/2 liter kraftig fiskbuljong (6 fiskbuljongtärningar + 2 1/2 liter vatten)
4 stora fasta tomater
2-3 krm cayennepeppar
Ca 1/2 msk salt
Saffranscrème fraiche
5 dl crème fraiche
2 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
2-3 pressade vitlöksklyftor
Salt
Örtparmesan
Ca 1/2 liter grovriven parmesanost
1 kruka basilika, färska, grovhackade blad
Tillbehör
Baguette i tunna rostade skivor