Sydfransk skogspytt

Serverar: 3-4 portioner

Ta vara på de stora fina svamparna också, inte bara kantareller.

Ingredienser

  • 600 g rensad Karl Johanssvamp (eller annan sopp)
  • 800 g potatis
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk salt
  • Rikligt med hackad persilja
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och skär den i bitar. Skala och tärna potatisen och löken. Blanda alltihop i en stor stekpanna och stek tills potatisen är genomstekt (15-20 minuter). Strö över salt och vitlökspulver, lite i taget, under stekningen. Avsluta med att blanda i persiljan.
    2. Något fylligt rött från Bergerac eller Bordeux kompletterar. Öl går också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben