Tapenad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

En mycket smakrik och god tapenad.

Ingredienser

  • 200 g svarta urkärnade oliver
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4-5 sardell- el ansjovisfiléer, alt sardell-/ansjovis- pasta
  • ½-1 dl olivolja
  • Lite vatten
  • 1 - 2 tsk kapris
  • Chili efter smak, chilipasta el sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i matberedaren och kör tills det är en finfördelad massa.
    2. Gott på kex, rostat bröd, som tillbehör till ostbrickan, eller till grillat kött.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Tillbehör!
    Här kommer fler förslag på mitt motto ”mat ska vara enkel, obehandlad,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben