Tébrûlée med lingon

Serverar: 1 portioner

Testa!

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 80 g socker
  • 4 msk teblad av kobbs
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tebladen i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm 4–5 minuter till nära kokpunkten. Blanda äggulor och socker i en bunke. Vispa lätt. Sila ner den heta gräddblandningen i äggblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig. Häll upp blandningen i ugnsfasta formar i storlek 10x10 cm. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Strö farinsocker över brûléerna. Gratinera i ugn (eller använd en brûléebrännare) tills de får en gyllenbrun färg, i cirka 10 minuter. Servera direkt. Gärna med lite frostnupna och lättsockrade lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben