Thaikryddad majssoppa

Serverar: 2 portioner

En jättegod soppa där man även kan ha kyckling eller räkor eller hummer i om man vill ha något med kött.

Ingredienser

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 finhackad vitlösklyfta
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 2 msk saft av pressad lime
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk råsocker eller farinsocker
  • 100 g majskorn
  • 4 salladslökar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda buljong, fisksås, chili, vitlök, lime, sherry och socker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud på svag värme ca 5 min för att smakerna ska blandas
    2. Lägg i majskorn och salladslök och låt dem bli varma.
    3. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten till en redning. Rör ner den i soppan och låt koka upp. Strö över koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben