Thailändska räkkakor

Serverar: 12 portioner

Lägger in efter efterfrågan i forumet. Panko är ett japanskt ströbröd som finns att få tag i om man går till en asiatisk butik. Eller ibland på välsorterade mataffärer.

Ingredienser

  • 16 råa jätteräkor
  • 1 stort ägg
  • 4 cm purjolök, skivad
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad koriander, färsk
  • ½ tsk chilisås (HP's) eller 1-2 krm tabasco
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl panko
  • 2 msk jordnötsolja
  • Instruktioner

    1. Mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen.
    2. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon.
    3. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.)
    4. Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter. Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben