Tonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrett

Serverar: 8 portioner

Blanda samman tonfisk och vinägretten precis innan den ska serveras så att tonfisken behåller sin röda färg. Den vitnar snabbt när den blandas med citrus.

Ingredienser

  • 150 g färsk tonfisk
  • Lime- och ingefärsvinägrett
  • rivet skal av ½ lime
  • 1 tsk pressad limesaft
  • ½ riven, syltad ingefära (ca 5 g)
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm tabasco
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Garnering
  • tunna strimlor av gurka
  • Instruktioner

    1. Blanda allaingredienser till vinägretten i en mixer och kör till en jämn och slät dressing.
    2. Servering: skär tonfisken i ½ cm stora tärningar. Blanda den med dressingen. Lägg upp på knäckebröd, garnera med gurka och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben