Torsk i ugn

Serverar: 4 portioner

Ugn 200 grader

Ingredienser

  • 2 pkt torskfilé
  • 4 tomater
  • 1 purjolök
  • 5 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Lägg torskfilén i en ugnssäker form. Salta och peppra efter smak. Skiva tomaterna o lägg över. Strimla purjolöken o lägg över, häll över vispgrädden. I ugn 200 grader i ca 40 min. Servera med kokt potatis o gröna ärtor.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Molgan 24 januari 2008

    Jag använde mjölk med redning av mjöl i stället för grädde. Tänk då på att småkoka mjölken i en kastrull föst så att den hinner tjockna till lite.

    PaulaPudding 10 oktober 2009

    Den här är underbar men jag lade till dill. Mycket dill dessutom.

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben