Torsk i ugnen

Serverar: 4 portioner

En jättegod och lättlagad fiskrätt! Om det är storätare måste man nog dubblera receptet..och det kanske behövs hur som helst eftersom det är så gott!

Ingredienser

  • 1 pkt torsk el. sej ca. 400 gr
  • 1/2 tsk salt
  • Äggblandningen
  • 1 dl grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 tub kaviar (liten tub)
  • 2 kokade och hackade ägg
  • Dill
  • Garnering
  • räkor
  • Instruktioner

    Skär det halvtinade fiskblocket i skivor och lägg i smord form. Strö 1/2 tsk salt över och täck med ugnsfolie. Koka fisken i 175 grader tills fisken är vit . ca, 15 min. Ta ut formen. Om det blivit mycket vätska av fisken kan man hälla bort lite av den. Häll över äggblandningen och sätt in formen igen tills allt fått en vacker gul färg. Garnera med räkor. Serveras med potatis eller ris och rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    yvsa 6 december 2008

    Tror att detta är en av de godaste och enklaste fiskrätter jag tillagat!!!!!!!!!! Att tillägga är att jag är absolut långt ifrån expert på fisk... Barnen älskade det och bara det är ett megaplus i betyg. Bara att rekomendera! Yvsa

    romas 6 oktober 2009

    Jag gjorde denna fiskrätt nu i helgen. Jag älskade den, smakade jättegott. Såsen höll på att ta slut innan jag fick in den i ugnen, sluurrp. Tyvärr gillade inte min man det lika mycket, pga kaviaren, så det blir väl att äta detta när jag är ensam hemma istället nästa gång. Tack för ett lyckat recept.

    pepolina 28 oktober 2010

    MUMS!! Lätt, väldigt gott och bra ur GI-synpunkt med blomkålsmos till =)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben