Underbart gott till grillat,
och till en massa annat oxå
Ingredienser
500 g tomater, gärna plommontomater
Gourmetsalt eller havssalt
Olivolja
Vitlöksklyftor, tunt skivade (eller smått hackade)
Färska örtkryddor, tex basilika och timjan
Instruktioner
- Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Salta dem lätt och ringla över lite olivolja. Lägg på tunna skivor vitlök samt repade örter.
Ugnsbaka tomaterna på svag värme, ca 125 grader i ca 45 minuter - 1 timme
- Öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite ånga.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Potatisrätter
Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...