Ugnsbakade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart gott till grillat, och till en massa annat oxå

Ingredienser

  • 500 g tomater, gärna plommontomater
  • Gourmetsalt eller havssalt
  • Olivolja
  • Vitlöksklyftor, tunt skivade (eller smått hackade)
  • Färska örtkryddor, tex basilika och timjan
  • Instruktioner

    1. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Salta dem lätt och ringla över lite olivolja. Lägg på tunna skivor vitlök samt repade örter. Ugnsbaka tomaterna på svag värme, ca 125 grader i ca 45 minuter - 1 timme
    2. Öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite ånga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben