Ungerska Fläskkotletter

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott. Servera gärna ett grovt och smakfullt bröd till.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 ½ dl créme fraiche eller tjockgrädde
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna i lite matfett i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida. Strö över salt och peppar och tag sedan upp kotletterna.
    2. Skala och skiva eller hacka löken. Fräs den i resten av matfettet i stekpannan. Rör i paprikapulver och mjöl. Häll i buljongen och låt koka upp.
    3. Lägg kotletterna i såsen, minska värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Lägg sedan upp kotletterna på ett varmt fat.
    4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Rör ner creme fraiche eller grädde samt paprikastrimlorna i såsen och låt allt koka upp. Häll såsen över kotletterna och servera.
    5. Servering: Servera med pasta eller ris samt brysselkål eller en grönsallad.
    6. TIPS! Den starkaste smaken i paprikan sitter i skiljeväggarna inuti frukten. Vill man inte ha den så stark smak bör man därför ta bort den.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 17 april 2008

    Gjorde mera sås och använde vispgrädde men ingen paprika för den tål jag inte med, men vad gott det blev. mumsigt väre.

    mulle640 26 september 2009

    Mycket gott, kommer göra detta fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben