Vaniljbakelse med färska jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Vill du bjuda på riktig lyx är detta en garanterad succé. Jordgubbarna kan du byta ut mot andra färska bär.

Ingredienser

  • 4 plattor djupfryst smördeg
  • 4 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1½ msk potatismjöl
  • ½ vaniljstång
  • 1 ägg till pensling
  • Dekoration
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vaniljkräm: Skär en skåra i vaniljstången och koka upp den i grädden tillsammans med socker i en rostfri kastrull. Rör ner äggulorna och potatismjölet. Sjud blandningen på svag värme till en tjock porös kräm. Vispa kraftigt mot botten hela tiden, krämen får inte koka. Ta upp vaniljstången och låt krämen kallna.
    2. Sätt ugnen på 200°. Dela smördegsplattorna i två delar. Skär ut en rundel i varje platta och lägg ihop dem två och två. Skär ut en mindre rundel ur den översta, använd den som lock. Pensla bottnarna och locken med uppvispat ägg. Grädda i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
    3. Spritsa vaniljkrämen i bottnarna och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben